ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ 2018: Δελτίο Τύπου
στις 16 Οκτωβρίου 2018

infoecofestivalcy@gmail.com

f: Οικογιορτή-Κύπρου

Τηλ. 70007102

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                         

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

 

Τέταρτη παγκύπρια Οικογιορτή

Έκθεση οικολογικών προϊόντων, πρακτικές εφαρμογές κι ενημέρωση

 

  • Σπιτικά υγιεινά εδέσματα,
  • βιολογικά λαχανικά,
  • χειροποίητες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες,
  • χειροτεχνίες από φυσικά υλικά,
  • εποχικοί παραδοσιακοί σπόροι,
  • φυσικά καλλυντικά,
  • πρακτικά εργαστήρια φυσικής ζωής,
  • συζητήσεις για τη φυσική διατροφή, τις καλλιέργειες και τον περιβαλλοντικό ακτιβισμό στην Κύπρο,
  • ζωντανή μουσική και εργαστήρια γιόγκα και διαλογισμού: Με λίγα λόγια, μια ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ!

 

Λίγες Φωτογραφίες από την 4η Παγκύπρια Οικογιορτή 2018

     Την περασμένη Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία για τέταρτη χρονιά η Παγκύπρια Οικογιορτή στο Πάρκο της Ακαδημίας στην Αγλαντζιά. Ο κόσμος για ακόμα μια φορά, αγκάλιασε το θεσμό με μεγάλο ενθουσιασμό. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες που πέρασαν ολόκληρη τη μέρα στο πάρκο αφού είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν κατευθείαν με τους παραγωγούς και να προμηθευτούν μοναδικά τοπικά χειροποίητα προϊόντα, να αποκτήσουν μια καινούρια γνώση και δεξιότητα στη φυσική ζωή και να δικτυωθούν με ανθρώπους και πρωτοβουλίες που στόχο τους αποτελεί η Οικολογία και ο φυσικός τρόπος ζωής.

 Την Οικογιορτή συντονίζει μια εθελοντική ομάδα νέων ανθρώπων που στοχεύουν στην προσέγγιση της Οικολογίας μέσα από την προοπτική της Συλλογικότητας, της Συνεργασίας και της Αλληλεγγύης. Κύριος σκοπός αυτής της γιορτής ποικιλομορφίας, είναι η εκπαίδευση και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών όπως η προώθηση της άμεσης σχέσης παραγωγού-καταναλωτή, η καθαρή και ποιοτική διατροφή για όλους, η τοπικότητα των προϊόντων, οι προσιτές και δίκαιες τιμές για τον παραγωγό και τον καταναλωτή, η μεταποίηση με παραδοσιακές μεθόδους, η επανασύνδεσή μας με τη φύση, τα συλλογικά εγχειρήματα και η αποσύνδεσή μας από τη βιομηχανοποίηση και την αλόγιστη εμπορευματοποίηση των πάντων.

 Ο θεσμός της Παγκύπριας Οικογιορτής χρησιμοποίησε ως μοντέλο τις ελληνικές Οικογιορτές και στόχος του είναι να μεγαλώσει οργανικά σε μια, ακόμα μεγαλύτερη γιορτή Οικολογίας με την προοπτική να εξαπλωθεί σε όλη την Κύπρο. Μέχρι την επόμενη λοιπόν διοργάνωση, να ευχηθούμε μια παραγωγική και υγιή χρονιά σε όλους, όσο πιο φυσικά γίνεται!